Arvum, Latijns voor “veld/akker”
Het graan dat op de Abdij van Herkenrode geproduceerd wordt krijgt diverse bestemmingen: de granen van mindere kwaliteit worden gebruikt voor veevoeding en 10% van het graan blijft staan als wintervoedsel voor vogels en wilde dieren.
De hoogwaardige granen verdienen een betere bestemming en worden verkocht als biomeel via het project ‘Kortweg Natuur’ van het Regionaal Landschap Haspengouw en Voeren. En de gerst is brouwgerst geworden… zo ontstond het idee om een biobier te ontwikkelen.
De slagzin op het bier vormt een mooie reden om even wat tijd voor jezelf te nemen en van de rust te genieten: “Net als de akker moet de geest soms rusten om weer vruchtbaar te worden”.
Bovendien draag je je steentje bij aan het natuur- en landschapsbeheer op de Abdij van Herkenrode door het drinken van ARVUM.
Ingrediënten
Water, gerstemout*, zetmeelhoudend water van tarwe*, gerst*, tarwe*, spelt*, rogge*, Belgische hop*, ongeraffineerde rietsuiker*, kruiden*, gist* en niets anders.
* van biologisch gecertificeerde oorsprong.
Bewaarcondities
Rechtopstaand, koel en donker bewaren.
Schenkcondities
In Jessenhofkeglas, ideaal tussen 8° & 11° C.