Nieuwsbrief maart 2011
Brouwdagen maart @ Jessenhofke
Op 12 & 13 maart werden 2 nieuwe bieren gebrouwen in Kuringen.
Op zaterdag hebben we een Russian Imperial Stout gemaakt met 6 soorten gebrande speciaalmouten. Dit bier zal gecommercialiseerd worden door Luc Dirix van wijndomein Champignot uit Jesseren die ook op onze Tripel de ‘Méthode Champenoise’ toepast.
Zondag maakten we een Braambesbier voor Piet & Ann van de bioschenkerij De Groene Ridder uit Ham. Dit bier zal exclusief daar geschonken worden.
Piet werd bijgestaan door enkele andere deelnemers van ons arrangement ‘brouwer voor een dag’. Na de eerste hoofdgisting, die normaal gezien een week duurt, zal het bier enkele weken gelagerd worden om uiteindelijk begin mei op fles getrokken te worden, na het toevoegen van een nieuwe dosis champagnegist.
Wanneer de volgende brouwdag gepland wordt, is nog niet bepaald, maar stuur een mailtje en we zetten je op de wachtlijst zodat je een volgende keer uitgenodigd wordt.