Koken met Jessenhofke
Beste relaties, thuis proberen wij achter het fornuis verschillende gerechten aan te passen zodat ze ook lekker smaken met ons Jessenhofke. Omdat koken met zeker en vast past in onze Belgische en uw eetcultuur wil ik graag deze kennis met u delen. Wij zouden het fijn vinden indien jullie het ook lekker vinden en misschien wel de moeite waard vinden het bij u op de kaart te zetten. Wij wensen u alvast veel kook en smulplezier.
Onderstaande recepten kan u hier bekijken.
- Zuiders gemarineerde gamba’s met een duo van looksauzen en Jessenhofke Tripel (recept van Sabine Mans & Mark Van Pee)
- Klassieke looksaus met Jessenhofke
- Pittige chilisaus
- Hoppa pompoen met seitan (recept van Iete Heytens van seitanproducent Maya)
- Aperitief geschonken tijdens de maanden maart en april 2010 bij VouslesVous te Hasselt
- Menu op table d’amis tvv vredeseilanden op vrijdag 26 februari 2010
- Vis in bierbeslag met groentenfrieten en Green Goddess Dressing met Jessenhofke Tripel (recept ingestuurd door Sabine & Mark van OBAD Diest)
- Gehaktbroodje versus seitanbroodje met pompoensausje en aardappelpuree met aardpeer en rucola. Witloofslaatje met ham versus tofu (recept van Maarten Loosveldt kookt bio op Ecopop)
- Krokante canneloni van Naamse slakken, Bloemkool couscous, Snoepje van rode Jessen-ui met hofkeskruiden en ansjovis (recept van Restaurant Den Dyver – Brugge; Chef Tim Cornille)
- Gebakken St. Jacobsoesters, langoustines met een coulis van schaaldieren geparfumeerd met Jessenhofke. Aardappelpuree met truffel (recept van Koetsier uit Waregem)
- Mosselen met Jessenhofke (recept van Giovanni Oosters van Vouslesvous, Hasselt)
Medaillon van Livar kloostervarken met saus van “jessenhofke”bier zoals geserveerd in Kasteel Wurfeld te Maaseik - Slaatje met Cecinaham, perzik, vinaigrette van jessenhofke met vanille en een pistou van zongedroogde tomaten
- Mosselsoep op Jessenhofkes wijze
- Kweeperencompote op Jessenhofkes wijze
- Stoofpotje van seitan met kweeperencompote en knolselderstampot (geschikt voor veganisten en vegetariërs)
- Kweeperencompote met een jasje van bladerdeeg met ijs van de ijsboetiek en geroosterde amandelschilfers
- Hazenragout met Jessenhofke en verse ananas (bereid door Georgette Lekens)
- Wildragout met Jessenhofke (bereid door Jacqueline Boes, Hasselt)
- Kip met Jessenhofke (bereid door Fernand Jordens, Hasselt)
- Boter van hop en teunisbloembloesems
- Hopazijn
- Hopchutney
- Hopgelei
- Hopmosterd
- Hopolie
- Slasaus met hop